Fasole batuta

de xana in Mancaruri de post, 20 Oct 2017 | 6526 vizualizari

 

Este absolut vicianta si-mi aminteste mult de mancarurile de acasa.

 

INGREDIENTE

  • cca100 gr fasole rosie uscata
  • 1 tulpina de telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • ardel rosu nu prea mare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de maioneza
  • 2 ramurele de rozmarin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert, am schimbat apa si am pus si jumatate de ceapa, morcovul si telina impreuna cu fasolea la fiert.

Intre timp, coacem ardelul si prajim ceapa in putin ulei de masline impreuna cu rozmarinul.

Scurgem fasolea si indepartam morcovul, ceapa si telina.

 In tocator sau in masina de tocat punem fasolea fiarta, ardelul curatat de pielita si seminte, ceapa prajita de unde am scos rozmarinul si usturoiul zdrobit si transformam totul intr-o pasta. Punem si maioneza, sare si piper si omogenizam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu ciuperci -post