Falafel

de xana in Mancaruri de legume, 22 Oct 2017 | 2905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu mic
  • 2 catei de usturoi
  • 250 gr naut din conserva
  • 4 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 4 frunze de menta proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • ½ lingurita de chimion macinat
  • ½ lingurita chilli macinat
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare.

Punem in blender nautul, ierburile si condimentele care se paseaza pana la omogenizare. Verificam daca mai este nevoie de sare, apoi adaugam oul si faina si se paseaza din nou. Cu ajutorul unei spatule, incorporam ceapa si ardelul calite. Compozitia trebuie sa aiba aspectul unei paste groase. Daca este nevoie, se mai poate adauga faina. Dam la frigider pentru 30 de minute sa se intrepatrunda aromele.

Cu ajutorul a doua linguri, se ia din compozitie si se modeleaza chiftele ovale pe care le prajim in ulei incins pana se rumenesc. Se scot apoi pe prosop de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

 Se servesc pe pita alaturi de salata si sos de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie