Estonian Kringel

de getix in Prajituri, 30 Ian 2013 | 4541 vizualizari

 

sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita miere
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • ptr.uns :
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora).

Intre timp pregatim umplutura: amestecam bine untul cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin (eu l-am impartit in doua, pentru ca nu am avut o tava foarte mare). Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime, punem umplutura apoi rulam (oprim 1 lingura din acesta compozitie). Taiem apoi ruloul rezultat in doua, lasand un capat netaiat cativa cm. Impletim apoi cu partea taiata spre exterior. Formam  colacul, ungem cu crema ramasa apoi il punem in tava tapetata cu hartie la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

getix 1

31.01.2013, 20:55

Cu mare drag va servesc pe toti

Bya Ralu 1

01.02.2013, 22:58

ce bun esi eu vreau

getix 1

02.02.2013, 16:21

Ralu si o langa, merge de minune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]