"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2011 | 5681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa mica
  • o mana de frunza de patrunjel patrunjel
  • o mana de frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun  intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si  sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.

Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob. Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.

Se mai poate face si alta varianta.

Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele. Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

06.06.2011, 21:19

Deyutzky

marieta 1

02.08.2011, 13:04

cred cai minunata conopida facuta asa!!!!!!!!!!!trebuie sa incerc!!!!!!

Mihaela11_jo 1

07.08.2011, 00:11

Marieta
Vei fi placut impresionata de combinatia de condimente

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete pane