Ingrediente aluat:
Crema:
Glazura ciocolata:
Aluat: Se pune pe foc mic, apa cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de sare. Se mesteca bine cu o lingura de lemn pana cand nu se mai lipeste de oala. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga ouale, pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se omogenizeaza. Rezulta un aluat lipicios.
Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament, sau se unge cu ulei, se preseaza faina si se misca tava pentru a o distribui uniform.
Se pune aluatul intr-un pistol de patiserie si se fac eclere, nu prea groase, de aluat. Se pot face si cu lingura sub forma de cerc.
Se incinge cuptorul la 180ºC, foc mediu. Se coc 15-20min, pana capata o culoare aurie, fara sa se deschida usa cuptorului in primele 10min. Se scot si se lasa la racit.
Crema: Se face dupa instrctiunele de pe ambalaj cu cei 700ml lapte.
Frica: Se bate cu cele 2-3 plicuri de zahar vanilat la viteza mare pana devine tare.
Glazura: Apa cu zaharul se pun pe foc mic sa se dizolve. Dupa se adauga cacao si se amesteca continuu sa se omogenizeze. Trebuie sa iasa ca o smantana groasa. Se incorporeaza untul bucatele. Dupa ce s-a topit se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Asamblare: Se taie eclerele in jumate si se pune un strat de crema si unul de frisca. Partea de sus se inmoaie in glazura de ciocolata si se aseaza peste frisca. Se dau la rece pentru cel putin 1ora.
Se pot umple si cu budinca de ciocolata sau vanilie.
1
numarul portiilor difera in functie de marimea pe care o faceti din aluat.