Eclere cu budinca de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 11040 vizualizari

 

Va invit sa va serviti din aceste eclere delicioase cu budinca de ciocolata aromata cu esenta de portocale!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1 praf de sare
  • Budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de portocale Dr.Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte(Primola)
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de ciocolata:

Aluat:

Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.

Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.

Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta.

Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Crema de ciocolata:

Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa, esenta de portocale si laptele. 

Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi.

Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta.

Cand budinca este rece, umplem eclerele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.  

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim cu pofta!

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere