Eclere

de cristeena20 in Prajituri, 14 Noi 2012 | 20654 vizualizari

 

Aluatul facut pentru eclere se poate modela in mai mutle fleuri si umple cu creme diferite. Si recent am invatat sa prajesc (ca niste gogosi) bilute din acest aluat si apoi , pudrate cu zahar amestecat cu scortisoare....e un deliciu. Trebuie doar sa incercati. E o reteta traditionala de aici...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 l apa
  • 500 gr margarina
  • sare
  • 800 gr faina
  • 16-20 oua
  • Crema:
  • frisca sau crema de oua sau budinca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros)

Cu o forma de patiserie (cornet) facem forme diferite (eclere, profiteroluri) si se umplu cu creme dupa preferinte. Eu am facut cu o crema de oua ( vezi reteta de tarta cu mere), cu frisca , budinca,etc.Eu un fel l-am facut cu amestec de crema de ou cu frisca. 

Deasupra de orneaza cu ciocolata topita cu unt.

O alta varianta dina cest aluat este sa il prajim in baie de ulei (ca gogosii) si apoi ii tavalim in zahar amestecat cu scortisoare...sunt deliciosiiiiii. Se numesc Fartos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]