Eclere

de Gina_Cristina in Prajituri, 19 Ian 2012 | 12661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 300-350 ml frisca
  • 100-150 gr ciocolata menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare ou se amesteca bine pana se omogenizeaza).

Se unge tava sau tavile si se incepe operatiunea de spritare (se poate cu un cornet sau o punga taiata intr-un colt cat sa intre degetul mare,aproximativ). Se dau la cuptorul incalzit si se coc cca 20 minute, la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se iau bucatile pe rand si se taie in jumate dupa care se pune un rand de budinca,iar peste budinca se pune un rand de frisca.

Se topeste ciocolata menaj cu 2 linguri de ulei la foc mic, iar dupa ce s-a topit se ia o lingurita mica si se glazureaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]