Eclere

de meosiris in Prajituri, 28 Ian 2011 | 10567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 2 pahare faina
  • 7 oua.
  •   Ingrediente crema:
  • 1 l lapte (1,5 l lapte-pentru cine vrea eclerul cu mai multa crema)
  • 11 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 150g stafide
  • 200g unt
  • rom, vanilie
  • 200g ciocolata+ 4 linguri ulei.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede.

Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic

Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in aluat.

Punem aluatul intr-un sprit de ornat si turnam forme in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic pana sunt gata...umflate si rumenite frumos.

Pentru crema amestecam zaharul si amidonul.

Turnam laptele si amestecam bine, apoi asezam vazul pe foc si amestecam pana incepe sa se ingroase.

Luam vasul de pe foc si amestecam in crema stafidele care au fost tinute in prealabil in esenta de rom si untul. Amestecam foarte bine pana ce se topeste untul. Adaugam esente(dupa gust).

Taiem in doua cojile de ecler si le umplem cu crema.
In cele din urma, dupa ce toate eclerele sunt umplute, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul si turnam peste eclere.
Le tinem la rece cateva ore inainte de a fi servite.
Au fost delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero