Ecler la tava

de CretuValentina in Dulciuri, 17 Iun 2019 | 2224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 190 ml apa
  • 150 gr faina
  • 4 buc oua
  • 75 ml ulei
  • varf de cutit sare
  • Crema:
  • 100 gr Faina
  • 1 l lapte
  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 20 ml Esenta vanilie
  • 500 ml frisca
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler la tava:

 

  • Punem apa intr-o cratita apa,uleiul si sarea si asteptam sa fiarba ,cand a fiert punem faina toata odata si amestecam bine ,cand aluatul sa format mai lasam 1-2 min amestecand continu.Lasam aluatul la racit sa ajunga la temperatura camerei,cand s-a racit punem ouale unul cate unul si amestecam bine. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu mainile ude intindem aluatul uniform,cand este perfect intins bagam tava in cuptor la 200 grade pentru 35 minute.


  • CREMA Batem cele 3 oua bine cu zaharul si esenta de vanilie si punem faina si amestecam bine apoi punem laptele putin cate putin cand am terminat de pregatit compozitia punem pe foc si amestecam continu sa nu se lipeasca.Lasam crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.


  • Cand blatul sa racit punem crema de vanilie si intindem bine si uniform apoi bagam la frigider pana pregatim frisca. Batem frisca 5 minute sau pana se intareste apoi punem intr-o forma de ormat prajituri si facem ce model dorim acoperind toata crema.Bagam la rece 10 minute


  • GLAZURA Punem 3 linguri de lapte si ciocolata o rupem bucatele si o punem pe foc sa fiarba 3 minute amestecam bine.Cand a inceput sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit pana se face rece. Cu o lingura facem dungulite sau acuperim toata prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de mere