O varianta mai putin piscacioasa a dulcetei din ardei iuti! ;)
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior.
Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in aceste momente iti vine sa te scarpini la nas sau ochi :D
Ardeii kapia, de asemenea se spala si curata de seminte si cotor.
Ardeii curatati se toaca marunt sau mai bine se dau prin robot, cu impuls, atat cat sa fie maruntiti, nu tocati pasta.
Inca o data, atentie, bucataria se fie bine ventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !
Intr-un vas cu fundul dublu, se amesteca zaharul si otetul, apoi se pune la fiert la foc mediu și se lasă la fiert cca. 30 minute pana ce se reduce siropul la jumatate.
Apoi se adaugă ardeii tocati marunt si se mai lasa la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute.
Dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.
Spor la treaba! >:D<