Dulceaţă de zmeură

de botcrina in Dulceata / Gem, 22 Iul 2015 | 3535 vizualizari

 

Se apropie sfârşitul de sezon pentru zmeură, aşa că am încercat să o folosesc cât mai bine şi mai pe placul celor dragi...

 

INGREDIENTE

  • 5 kg zmeură
  • 2,5 kg zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de zmeură:

Culegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă.

Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul.

Cu mâna amestecăm bine ca să zdrobim fructele şi să se topească zahărul, punem salicilul ca să nu fermenteze.

Deasupra presărăm sucul de lămâie. Lăsăm aşa de azi până a doua zi.

A doua zi într-o strecurătoare deasă, frecăm zmeura până rămân doar seminţele. Siropul obţinut astfel îl punem la fiert, până se îngroaşă puţin.

Curăţăm din când în când spuma de deasupra.

Spălăm şi sterilizăm borcanele în care vom pune dulceaţa.

Când este gata luăm dulceaţa de pe foc şi o punem în borcane.

Încălzim cuptorul aproximativ 15 minute la o temperatură de 180 de grade apoi punem borcanele cu dulceaţă necapsate într-o tavă.Oprim cuptorul.

Introducem tava cu borcane în cuptor şi o lăsăm să stea 4-5 ore.

Punem capacele spălate bine, într-o oală să fiarbă, le scoatem şi le ştergem cu un prosop de bucătărie apoi închidem borcanele cu dulceaţă ermetic.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

introducând-o în cuptorul cald, dulceaţa prinde pe deasupra o pojghiţă groasă, astfel încât se păstrează mai bine şi nu se strică;

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr, rubarbură, revent)