Dulceata de Rubarba cu ghimbir

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 4813 vizualizari

 

Dupa o reteta Sara & Mike (Culorile din farfurie)

 

INGREDIENTE

  • 650 g rubarba (dupa ce a fost curatata)
  • 550 g zahar
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 2 cm ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de Rubarba cu ghimbir:

Tijele de rubarba se curata de pielite , se spala , se taie feliute si se presara cu zaharul. Se lasa o ora,timp in care isi lasa zeama si se mai amesteca din cand in cand.

Se pune apoi la foc,cand incepe sa fiarba se ia spuma si se continua fierberea inca 30 min.

Se aduga apoi zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie si ghimbirul dat pe razatoarea mica si se mai fierbe 5-10 minute.

Se pune in borcanele fierbinti , se inchid borcanele cu capacul si se da la sterilizat.

Eu fac sterilizarea in felul urmator : tava cuptorului de aragaz o pun la mijloc. Pun hartie pergament in mai multe straturi si pun borcanele pt. sterilizat. Dau drumul la cuptor la foc mic si las cuptorul sa se incalzeasca pana la 150-160 grade,tin 5 min si apoi sting focul .Las borcanele acolo pana s-au racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Rubarba cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben si rosu