Dulceata de mure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 5 Iun 2016 | 3808 vizualizari

 

Imi place sa servesc dulceata de mure alaturi de gogosi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure;
  • 450 g zahar;
  • 1 pahar apa.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un pahar cu apa. Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.

 

Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura este consistenta si nu curge, atunci dulceata este gata.

 

Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

 

Din aceasta cantitate de mure, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-mure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]