Dulceata de macese

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 26 Oct 2015 | 5019 vizualizari

 

Un deliciu pentru zilele friguroase si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pasta de macese
  • 3 kg de zahar
  • 600 gr apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de macese:

       Intr-o cratita mai inalta am pus apa si zaharul si am amestecat usor pana cand s-a dizolvat.Cand s-a dizolvat zaharul am adaugat pasta de macese si am amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei.Se lasa la fiert 30 de minute sau pana cand amestecul este bine legat .

        Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate, puneti capacele si le bagati in paturi, la caldura, pana a doua zi cand le veti pune la locul de depozitare din camara dumneavoastra.

        Pofta buna.

TIPS-URI

1

la 1 kg de pasta de macese se pune 600 gr de zahar sau in functie decat de dulce doriti sa fie.

2

daca pasta este subtire nu mai trebuie adaugata apa si se fierbe la foc mic cca 1 ora.

3

poate fii folosita la prajitura sau clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

simona72 1

26.10.2015, 17:05

Ce dor imi e de pasta asta de macese!! Am zis si eu ca iau si nu am mai apucat

MOKUSKA 1

26.10.2015, 17:57

nu am mancat de multa vreme, dar este una din preferatele mele

mirela0911 1

27.10.2015, 12:30

Printre preferate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]