Dulceata de cirese rosii

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 3 Oct 2018 | 4150 vizualizari

 

Mai nou am micsorat cantitatea de zahar. Eu faceam dulceata la proportia de 1/1.
 

 

INGREDIENTE

  • 2,2 kg cirese rosii fara samburi
  • 1,6 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 3 plicuri de zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese rosii:

Ciresele se spala si se scot samburii.

Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.

A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.

Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece).

Se pune zaharul vanilat, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este.

Se pune, fierbinte, in borcane spalate si sterilizate in cuptor deasemeni fierbinti.  

Se pun capacele si se intorc invers pe capace pentru 10 minute.

Se pun in prosoape pentru racire.

Dupa racire completa, se eticheteaza si se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]