Dulceata de cirese negre

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 8570 vizualizari

 

Dulceata de cirese negre amare e una din cele mai apreciate de mine si fiindca am avut ocazia sa gasesc nu am rezistat tentatiei si am luat 2,5 kg

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare cantarite fara samburi,
  • 2 kg zahar,
  • o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Se spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi)

A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine). Se amesteca din cand in cand. Se scoate spuma atunci cand se formeaza. Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata. 

Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru ~ 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceață de zmeură