Dulceata de cirese galbene

de Julie in Dulceata / Gem, 17 Iun 2010 | 8478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese galbene
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie mai mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese galbene:

Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros.

Spalam ciresele, le rupem coditele  si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri.

Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu zeama de lamaie. Lasam sa fiarba ,adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate -doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra , este gata!

Putem sa facem proba ,lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa .Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!

Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de gem de struguri