Dulceata de cirese

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 24 Iun 2016 | 3475 vizualizari

 

Zilele trecute am cumparat cirese, au fost atat de gustoase si dulci, ca am zis ca dulceata scrie pe ele. Am folosit urmatoarele cantitati:
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese;
  • 600 g zahar;
  • 1 pahar apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Se spala fructele, se scot samburii, se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste zi, iar seara se pun la fiert.

Cand am pus la fiert dulceata, am adaugat si 1 pahar cu apa pentru ca aceasta sa aiba mai mult suc. Se fierbe la foc mic, cam 30 de minute. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca si se fierbe pana se leaga siropul.

Cand s-a racit dulceata, se pune in borcan si se eticheteaza. Se pastreaza la loc racoros.

 Pofta Buna!

  

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-cirese.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese