Dulceata de capsuni reteta (II)

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 7 Iun 2013 | 7843 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg de capsuni
  • 2,5 kg de zahar
  • 1 lamaie mare (pentru suc)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (II):

Dulceata de capsuni reteta

Curatam capsunile de codite si le spalam bine in apa rece. Le punem apoi intr-o cratita mai mare si presaram jumatate din cantitatea de zahar peste ele. Eu am pus un strat de capsuni si un altul de zahar. Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi, siropul obtinut il punem la fiert impreuna cu zaharul ramas si cu sucul de lamaie. Spuma formata o adunam constant cu o spumiera sau cu o lingura de lemn. Cand zaharul s-a topit complet adaugam si capsunile si lasam sa fiarba impreuna la foc potrivit, fara a amesteca.

Cand consideram ca siropul e suficient de gros, oprim focul si lasam cam 10-15 minute sa se opreasca din fierbere. Dulceata fierbinte o punem in borcane, strangem bine capecele si le punem in cuptorul incins (cu focul oprit), lasandu-le sa se raceasca treptat.

 

TIPS-URI

1

adunati intreaga spuma formata pentru a nu se zaharisi dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (II)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mena29 1

08.06.2013, 08:29

Vreau si eu un borcanel!

Dya Daniela Andrei 1

08.06.2013, 11:54

Cu drag!

marianascarlat 1

11.06.2013, 21:45

Buna dulceata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris