Dulceata de capsuni reteta

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 5 Iun 2016 | 3561 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta
Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul copilariei intr-un borcan cu dulceata 

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1200 g capsuni;
  • 500 g zahar.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.

Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.

 

A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 20-30 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci dulceata este gata.

 

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.

 

Din 1.2 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 450 g si unul de 550 g.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/06/dulceata-de-capsuni-2015.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese