Dulceata de capsuni reteta

de Cris2711 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2014 | 6464 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Dragii mei am reusit sa fac si eu dulceata de capsuni.Astazi am facut din 2 kg si mi-au iesit 6 borcane de 440 gr.(vezi foto).Eu am ales varianta rapida cu zahar gelifiant(gelfix)de la Dr.Oetker 2:1,o varianta de gelfix concentrata.A iesit foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar gelifiant 2:1
  • 2 lingurite cu zeama de la o lamaie proaspata
  • 2 zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute.

Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite.

Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am  zdrobit cu blenderul.

Eu le-am zdrobit pentru ca sotului meu nu ii plac in dulceata,in bucati.

Dupa ce le-am zdrobit bine,le-am pus intr-o oala la fiert,apoi am adaugat zaharul gelfix,zeama de lamaie si zaharul vanilat,le-am lasat la foc mediu sa fiarba,a nu se lasa nesupravegheate!

Eu am mixat din cand in cand,din momentul cand fierb ,se mai lasa 15 minute la foc mic,amestecand continuu.

Daca se formeaza spuma deasupra,se indeparteaza.

Cand este gata se imparte in borcane,apoi se pun capacele.

Mie mi-au iesit 6 borcane si inca putin ,asa o farfurioara plina pentru mic dejun in urmatoarele doua zile.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si vanilie Bourbon,ii da o aroma deosebita.

2

Se poate combina si cu rubarba

3

A se respecta timpul de fierbere,cel indicat pe pachetul de gelfix,deoarece este diferit de la un tip la altul,de la o marca la alta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui