Dulceata de caise

de lira in Dulceata / Gem, 13 Iul 2010 | 4610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1,5 kg zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Caisele se spala, se scot samburii si se taie bucati mai mici, cam in 4-6, depinde de marimea caisei.

Punem caisele pe foc cu zaharul si le lasam la foc moderat. Amestecam doar la inceput pana se topeste zaharul si pe urma din cand in cand.

Ca sa vedem cand este gata facem proba; Puneti pe o farfurioara o lingura de dulceata si lasati putin sa se raceasca. Inclinati putin farfurioara: daca dulceata curge, mai trebuie fiarta, daca nu, este gata.

Cand e gata punem dulceata in borcane, pe urma borcanele intr-o patura, apoi a doua zi, totul la pastrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze negre