Dulceata de caise

de lilik in Dulceata / Gem, 8 Iul 2011 | 4714 vizualizari

 

este una din preferatele mele....atat de delicata si parfumata...

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg caise coapte si parfumate
  • 750 gr zahar
  • 200 ml apa
  • sucul de la 1/2 de lamaie(1 daca este mica)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii.

Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca.

Dupa 30-40 de minute facem proba cu farfurioara(scoatem putina dulceata pe o farfurioara si daca nu curge atunci cand e rece este gata),daca este gata punem sucul de lamaie si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacele in jos pana se racesc,dupa care le putem pune in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac