Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute, acrisor .
Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele.
Se pune zaharul si otetul intr-o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia. Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata.
Pentru a verifica daca este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca. Cand e rece, trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga, ci sa se prelinga pe farfurie, daca inclinam usor farfuria.
Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in borcanele sterilizate. Punem capacul si o depozitam in camara.
Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate.
1
Sa folositi manusi pentru protectia mainilor.
2
Daca aveti ardei iuti mai mari, este mai comod de curatat si tocat.
3
Daca preferati doar putin iute aceasta dulceata, puteti schimba raportul de ardei capia si ardei iute .