Dulceata de agrise

de Ksenya in Dulceata / Gem, 16 Iul 2014 | 15038 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte delicata ,necesita mai multa atentie insa rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de agrise bine coapte
  • 500 ml apa
  • 700 g zahar
  • o crenguta visin
  • suc de la o jumatate de lamaie potrivita
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise:

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul.

Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi.

Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc pentru 20 minute.Se da deoparte si se lasa la racit ,cand lichidul s-a racit suficient (apa de ploaie) se adauga fructele se pun pe foc si se lasa pana da in clocot ,se da deoparte pana a 2-a zi acoperit cu un tifon.

A 2-a zi se strecoara si siropul format se pune pe foc si se lasa pana obtinem un sirop bine legat ,adaugam zeama de lamaie si  fructele,asteptam sa dea in clocot si da-m deopatrte pana a 2- zi,cand punem pe foc lasam iarasi sa dea in clocot si umplem borcanele spalate si sterilizate .

TIPS-URI

1

Agrisele nu se culeg dupa ploaie,riscam sa crape la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (21)

jolygina 1

08.04.2015, 23:21

mihasara 1

10.08.2016, 09:54

lucy2002 1

23.12.2019, 19:38

Wow ... nu am mai mancat agrise de cand eram copil! Avea bunica in gradina doua tufe, ce bune mai erau!!!
Sunt sigura ca dulceata este un deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise