Dulceata Dacica

de Panacris in Dulceata / Gem, 11 Dec 2012 | 4596 vizualizari

 

Zilele trecute, in cautare de unt de cacao, la raionul Produse traditionale romanesti, mi-au atras atentia cateva borcanele cu dulceata, foarte frumos ambalate, cu denumirea Dulceata Dacica. Asa ca am studiat, am citit ingredientele, am "inregistrat" si am executat. ;) Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • prune uscate 1000 g,
  • apa 500 ml,
  • miez de nuca 100 g,
  • zahar tos 500 g,
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata Dacica:

Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 ora, pana se inmoaie prunele. Se scot din apa, se lasa la racit si apoi se scot samburii.

Intre timp in zeama ramasa se adauga zaharul, se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fara samburi, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se adauga si nucile, lasandu-se cca. 5 minute la fiert. Dulceata obtinuta, se pune fierbinte in borcane sterilizate, lasandu-se la dunst cald pana a doua zi. 

TIPS-URI

1

dupa gust se poate adauga un baton de vanilie, scortisoara sau cuisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata Dacica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Panacris 1

12.12.2012, 17:22

Jolygina, si eu am vazut prima oara in magazin zilele trecute, aceasta dulceata E foarte delicioasa!

RuxyRux 1

12.12.2012, 17:23

O minunatie...si ce denumire!

Panacris 1

12.12.2012, 17:30

Ruxy Asa era scris pe borcan, asa ca am pastrat ideea <<

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune cu scortisoara