Dresala cu legume noi si verdeata

de miki_a in Supe/Ciorbe, 26 Iul 2016 | 5121 vizualizari

 

Una din supele preferate pe timp de vară! 

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • 2 dovlecei zuchini potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • 6 cartofi noi, tăiați în cuburi potrivite;
  • 1/2 ardei gras roșu tăiat bucăți;
  • 3 cepe verzi;
  • 2 linguri zarzavat pentru ciorbe (opțional);
  • 1,5 l de zer cald;
  • verdeață multă (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată mărunt;
  • sare și piper după gust;
  • ulei picant pentru servit (opțional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dresala cu legume noi si verdeata:

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal. 

Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute). 

După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare). 

Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote. 

Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată. 

Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dresala cu legume noi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

21.08.2016, 00:48

Mena , poti obtine zer foarte simplu din 2 litri de lapte integral (sau cel mai gras de la magazin, ideal ar fi sa nu fie procesat, pasteurizat, ci proaspat), 2 linguri de smantana grasa (peste 20% grasime), 3 linguri cu otet de mere sau vin si un praf de sare. Intr-o oala (de inox sau tuci), se pune laptele, se adauga smantana si se amesteca. Se pune pe foc mic, pana se infierbanta (nu se fierbe, ci doar se incalzeste pana poti suporta mana pe oala; 75 grade orietativ). Se inchide flacara, se adauga otetul si sarea si se lasa asa vreo 10 minute, pana cand incepe sa se separe. Se strecoara prin tifon (obtii un bot mic de branza iar zerul il folosesti la gatit). Sunt multe retete dar poate fi consumat si ca atare. Sidy are un articol tare bun despre zer http://www.bucataras.ro/articole/zerul-73705.html si are si o varianta de obtinere (am vazut-o abia dupa ce am scris )! Sa-ti fie de folos si ajutor!

mena29 1

21.08.2016, 00:54

Multumesc frumos,Mihaela !

miki_a 1

21.08.2016, 00:58

Cu drag Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de teci cu afumatura