Dovlecei in ulei

de Dya Daniela Andrei in Conserve, 16 Iun 2015 | 9283 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dovleceii copti ori prajiti, serviti cu mujdei de usturoi. Si cam atat :) Am vazut insa la Gina Bradea, o varianta de a pastra dovleceii pentru iarna, in ulei, idee ce mi-a placut tare mult. Astazi am pus-o in practica si abia astept sa ii gust!

 

INGREDIENTE

Cantitatea ingredientelor, cat si folosirea acestora, variaza in functie de gusturile fiecaruia. Am folosit urmatoarele :

  • 8 dovlecei mari
  • 2 capatani cu usturoi
  • frunze de bucuioc verde
  • frunze de menta verde
  • 2 lingurite cu oregano uscat
  • 2 ardei iuti
  • sare dupa gust
  • ulei cat cuprinde (de masline sau de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in ulei:

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele.

Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu.

Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate.

In borcanele curate, asezam in straturi dovleceii copti, usturoiul feliat, frunzulitele de busuioc si menta verde, presaram oregano si adaugam ulei de buna calitate.

Daca mai este necesar, se mai poate adauga putina sare.

Se strang bine capacele borcanelelor, pe care le vom aseza apoi intr-un vas cu apa rece si le vom fierbe la foc mic pana ce apa incepe sa dea in clocot. Din acest moment, continuam fierberea pentru inca 20-30 de minute aproximativ. Le pastram in vasul cu apa pentru a se raci treptat. Se depoziteaza apoi in camara bucatarasului!

TIPS-URI

1

Dovleceii chiar daca sunt mari, nu trebuie sa fie grosi intrucat vor avea multe seminte. Alegeti dovlecei cat mai subtiri.

2

Combinatia de condimente este diversa si depinde de gustul fiecaruia.

3

Personal, as fi adaugat si putin rozmarin, insa avand o aroma destul de puternica, am dorit sa o testez in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume coapte pe gratar, in ulei de masline