Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2014 | 4438 vizualizari

 

Ideea a plecat de la reteta de "Budinca de broccoli cu dovlecei" pregatita de catre Ilinca. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-dovlecei-57444.html
Desi aveam broccoli in congelator, am adaptat-o dupa ingredientele preferate de catre BBK.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • 100 gr cas de capra
  • 50 gr cascaval (felii/fasii)
  • 100 gr smantana sau un iaurt cremos
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras verde
  • cateva fire de patrunjel verde
  • un fir de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • un cub de unt
  • un ou mare
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Taiem dovlecelul si ardeii rondele, tocam patrunjelul, usturoiul si ceapa si le calim impreuna cu untul, pentru 5 minute, folosind programul FRY al Multicooker-ului. Casul de capra il trecem prin razatoare si il presaram peste legume. Oul il batem spuma cu un praf de sare si adaugam smantana/iaurtul, omogenizand ingredientele.

Compozitia rezultata o turnam peste legume, o incorporam usor si selectam din MENU, programul de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru timpul minim admis. Inainte de servire, asezam peste dovleceii gratinati felii de cascaval si presaram patrunjel proaspat tocat. (Multicooker-ul va pastra orice preparat cald, pana la 24 de ore maxim).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Snitel in crusta crocanta, la Multicooker