Nu cred că este om care să nu fi auzit vreodată de celebrele Doughnuts. Cu siguranță vă e cunoscută scena din serialele americane în care doi polițiști stau în mașină și înfulecă gogoși cu ciocolată. :)) Mie parcă mi-a rămas întipărită.
Gogoșelele acestea se prepară foarte ușor, sunt delicioase și pe lângă asta, sunt cu totul speciale față de cele obișnuite, pudrate cu zahăr. Le prefer fără doar și poate. :)
Zaharul și laptele se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește.
Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.
Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga untul. incalzește ușor ( laptele nu trebuie sa fiarba ).
Faina și sarea se cern intr-un castron incapator unde se adauga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.
Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.
Intindem aluatul la o grosime de 1 cm și taiem cu forma cercuri carora le vom decupa apoi mijlocul ( daca nu aveți forme de marimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezam fiecare doughnut pe hartie de copt și mai lasam sa dospeasca circa 15-20 de minute.
Incingem uleiul, apoi reducem focul.
Se coc pe ambele parți pana cand devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lasam sa se raceasca.
Glazura se prepara pe bain marie. Amestecam ciocolata marunțita cu untul, iar dupa ce s-a topit adaugam smantana. Eu am folosit doua tipuri de ciocolata.
Fiecare gogoașa am incins-o in glazura de ciocolata ( doar partea superioara ) apoi am presarat bomboane colorate.
Spor la bucatarit și pofta buna!