Nepotilor le place cel mai mult pestele file, sa nu trebuiasca sa aleaga oase. Asa ca le-am facut pe plac. Am luat dorada pentru ca doar asta gasisem la magazin, a iesit foarte bun!
Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora.
Intr-o farfurie batem ouale cu sare si piper, adaugam faina si amestecam bine. Trebuie sa obtinem un aluat ca cel de clatite. Daca trebuie, adaugam putina apa.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie punem uleiul sa se incinga. Dam pestele prin aluat si il punem in tigaia cu uleiul incins. Il lasam cca 3 minute pe o parte apoi il intoarcem pe partea cealalta. Cand este gata, il scoatem din tigaie si il punem pe prosoape de hartie pentru a lua din surplusul de ulei.
Pe o farfurie punem cartofii scursi de apa, presaram deasupra condimente pentru cartofi iar alaturi asezam pestele impreuna cu felii de lamaie.
1
Cine prefera, poate servi pestele cu mujdei!