Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite, m-am dedicat altor tipuri de activitati si ajung destul de rar pe aici.
Pe scurt, reteta de azi este de fapt prajitura Sumegi, foile rezultate fiind taiate si calculate astfel incat sa obtin un tortulet cu dimensiunea de 25 x 15 cm.
Recomand acasta retetea celor ce n-au incercat-o inca, din punctul meu de vedere, este potrivita pentru o masa festiva, cu o singura conditite, insistati mai mult la ornat :).
Crema :
Pentru ornat :
Mod de preparare blat:
1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma.
2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu un tel pana la inglobare.
3 .Tapetati o tava cu hartie de copt, eventual unsa cu putin unt, turnati amestecul si coaceti la 15-20 de minute la 160 grade.
4. La fel procedati si cu al doilea blat.
Mod de preparare crema :
1. Puneti la foc mic intr-un vas cu fundul dublu galbenusurile, zaharul, untul si ciocolata. Amestecati continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare. Inca doua, trei clocote si crema este gata. Consistenta ar trebui sa fie semifluida, ea de fapt se toarna peste foaie, nu este atat de tare incat sa se intinda cu un cutit.
Asamblare :
Taiati foile pe lung, in jumatate, de-a lungul laturii mai mari.Rezulta patru foi. Din fiecare foaie rezultata taiati 6 cm, astfel incat din cele patru bucatele mici sa rezulte o foaie intreaga, pe care o asezam printre straturi. Daca doreste sa faca cineva dupa aceasta reteta, am atasat si schema :).
Asezati pe un platou o foaie, apoi un strat de crema si presarati cu nuca.Se repeta operatiunea, iar ultimul strat va fi de crema.Puteti orna cu frisca sau doar cu nuci, de data asta n-am prea avut inspiratie.
1
Folositi oua XL, cu albusul mare.
2
Dimensiunea tavii : 30 x 38 cm
3
As recomanda ca nuca tocata sa fie putin prajita.