Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

de amalia01 in Torturi, 3 Aug 2017 | 4224 vizualizari

 

Imi place sa gatesc. De toate- retete simple, mostenite sau inventate, retete sofisticate, gasite pe bloguri culinare si reinventate. Pentru ca asa sunt eu, un amalgam de trairi si idei.  



    Micuta mea mi-a spus ca ii este dor de un tort de ciocolata cu fructe. Numai ca nu prea aveam chef de copt si nici de eternul tort rapid cu mascarpone si piscoturi. Vroiam altceva. Mai special. Mai sanatos. Mai gustos. 



    Am cautat, am lasat sa treaca o noapte peste ideile gasite si, dimineata, stiam ce voi pregati.


Este un tort rapid, delicios si foarte satios. M-am distrat pregatindu-l, m-am relaxat, iar micuta mea a fost entuziasmata: " mami, este cel mai <> tort pe care l-ai facut vreodata!" 

  De ce altceva mai are nevoie o mama?

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g nuca de cocos raw
  • 100 g faina de migdale dulci raw
  • 60 g curmale deshidratate fara samburi
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • 150 g ulei de cocos
  • un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
  • pentru crema:
  • 85 g curmale deshidratate fara samburi
  • 1/2 avocado
  • 3 lgt miere
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • pentru umplutura si decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • nuca de cocos
  • fructe de padure proaspete / congelate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure:

Blatul:
   Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.
Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei, te poti ajuta de blender. Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).


Crema:
   Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.


Montare:
O tava cu pereti detasabili (a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.
    Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.
    Asezi 1/3 din crema peste blat, apoi presari fructele.
Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.
    Dai la rece pentru 10 minute.
   Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.
Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.


Daca vrei, poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.

   Sa aveti pofta!

Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.

TIPS-URI

1

raw

2

bio

3

rece

4

delicios

5

fructe

6

ciocolata

7

tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare