Cadou dulce pentru Mada.....Am citit mai multe retete si de aici de pe Bucataras si din alte parti si am facut eu combinatii cum am vrut pentru ca inca pot sa fac ce vreau......
Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min.
Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de oua, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si rasturnam amestecul in forma, dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, se coace cca 35-40 min sau folosim testul scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca blatul ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine blatul ) Dupa ce s-a racit bine, se sectioneaza in 3 bucati.
Crema: Ciocolata si laptele de cocos se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, se lasa la racit. Separat se bate frisca lichida, frisca lichida sa fie rece, asa esti sigur ca se bate bine. Intr-un castron incapator se pune mascarponele si se amesteca cu ciocolata topita si racita, se adauga si zaharul farin si nuca de cocos si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza frisca, se lasa la frigider cca 20 min.
Asamblare : Blatul racit si taiat il asezam pe un platou, asezam prima bucata de blat si o insiropam cu lapte de cocos, apoi intindem o parte din crema, asezam blatul al doilea si insiropam, intindem crema si asezam si al treilea blatsi il insiropam, imbracam tortul in crema ramasa, apoi ornam dupa bunul plac. Eu am folosit krant de migdale, nuca de cocos fulgi mai mari si bomboane Raffaello. De preferat sa-l taiem a doua zi.