Desert tort pictat, de Florii

de Ancutsa in Torturi, 15 Apr 2020 | 2476 vizualizari

 

Am pregătit pentru sărbătoriții noștri de pe 12 aprilie plus Florii, un tort cu 4 foi de pandișpan, cremă de cafea, cremă de ciocolată. Ca decor, am ales să-l pictez cu multe flori.

 

INGREDIENTE

  • pentru blaturi:
  • 6 ouă L,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 6 linguri apă fierbinte,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 130 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 2 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • 0,5 linguriță colorant alimentar natural pudră verde,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă;
  • 1 lingură coajă de portocală ținută în zahăr la borcan;
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri tărie;
  • pentru creme:
  • 2 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 lingură făină,
  • 1 lingură cafea solubilă Nescafe Strong (ness),
  • 40 g ciocolată cu lapte,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • pentru decor:
  • 250 g mascarpone,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 4 lingurițe apă fierbinte,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră galben,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră orange,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră verde,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră roșu,
  • 30 g ciocolată albă pentru scris
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort pictat, de Florii:

 

Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în 2 forme rotunde pentru copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 26 de minute sau până trec testul scobitorii.  Se lasă la răcit.

 Siropul: se fierb pe foc mic aprox 5 minute apa, îndulcitorul, tăria și coaja de portocală. Se lasă la răcit.

 Cremele:

Se amestecă, într-o crăticioară, gălbenușurile cu zahărul vanilat Bourbon, laptele rece și făina, dar și un praf de sare. Se bat cu telul și se fierb pe foc mic, până se îngroașă. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit.

Se adaugă acum frişca lichidă și se bate cu mixerul, până devine cremoasă și fină.

Din crema obținută, o treime se amestecă într-un castronel, separat, cu ciocolata cu lapte topită și răcorită. Restul de cremă se amestecă ușor cu nessul.

 

Montare:

Se taie fiecare blat în 2 foi. Se însiropează, apoi se umple tortul cu creme: eu le-am alternat: un strat cu cremă de ness, unul cu cremă de ciocolată, iar ultimul tot cremă de ness.

 

Decor:

Pentru crema de decor, se bat cu mixerul crema mascarpone cu frişca lichidă. Se îmbracă tortul în alb, apoi crema rămasă se împarte în mai multe castronele și se colorează cu coloranții alimentari naturali dizolvați în apă fierbinte (aprox o linguriță de apă pentru fiecare culoare). Se pictează cu flori cu ajutorul unor spatule pentru torturi, dar și pensule.

Se decorează și cu litere din ciocolată albă pregătite din ciocolată albă topită și răcorită și turnată pe o bucată de foaie de copt cu un poș făcut dintr-un con de hârtie de copt și date la congelator măcar o oră până la folosire.

 

Porţii: 12

Timp de coacere: 26 min

Timp de pregătire: 2h 30min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/tort-pictat-de-florii.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort pictat, de Florii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta