Desert tort Medovik

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 4 Ian 2019 | 5375 vizualizari

 

Un tort deosebit.....
An nou cu sanatate si multe bucurii!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 50 g miere
  • o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 500-600 g faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g smantana 20% grasime
  • 200 g lapte condensat

Pentru ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g lapte condensat
  • nuci coapte, biscuiti, foi macinate
  • coacaze rosii
  • un plic intaritor frisca
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik:

Pentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si mentinem pe foc pana compozitia creste in volum.

Luam vasul de pe foc si adaugam compozitia peste ouale spumate. Adaugam treptat faina cernuta. Cred ca am adaugat peste 500 g. La un moment dat am uitat sa mai cataresc.

Am pus aluatul pe o planseta si am framantat usor pana am obtinut un aluat maleabil, usor lipicios. Initial am impartit aluatul in sase bucati, dar cand am intins foile am decupat discuri mai mici pentru a obtine un tort mai mic. La final am avut opt foi.

Am intins fiecare foaie direct pe hartia de copt presarata cu faina, am decupat forma dorita si am copt fiecare foaie 12-15 minute. La ultimele foi surplusul de aluat l-am lasat pe hartia de copt si l-am folosit impreuna cu nucile si biscuitii pentru a imbraca tortul.

Pentru crema am mixat usor toate ingredientele. Crema are consistenta unei smantani groase.

Pentru asamblare am uns fiecare foaie cu crema din belsug, peste crema am presarat visine din dulceata . Mie nu mi-a ajuns crema sa imbrac tortul, asa ca am improvizat alta. Am mixat smantana pentru frisca impreuna cu laptele condensat. Puteti adauga un plic intaritor frisca daca este mai moale.

Am imbracat tortul cu aceasta crema, apoi cu amestecul macinat de nuci coapte, biscuiti si surplusul de la foile coapte.

Am ornat cu coacaze rosii. Acesta a fost tortul nostru pentru Revelion.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

dantes 1

07.01.2019, 10:40

Delicios!

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 11:14

super tortul!

Dulciuri cu Georgiana 1

13.01.2019, 15:24

Chiar a fost deosebit! Mutumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mure si ciocolata