Desert tort duo ciocolata cu oreo

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 25 Iul 2020 | 3565 vizualizari

 

Retete de vara
Un tortulet minunat pe care l-am facut pentru fetita mea de 1 Iunie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 50 ml apa fierbinte

Mousse:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 40 g amidon
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g biscuiti oreo
  • 600 ml smantana pt frisca
  • 15 g gelatina
  • 60 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort duo ciocolata cu oreo:

Pentru blat am mixat oul cu zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele. Am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La final am incorporat treptat apa fierbinte. Am copt blatul intr-o forma rotunda detasabila de 20 cm.
Pentru mousse am mixat putin cele 2 oua intregi cu zaharul si amidonul. Puteti inlocui cele 2 oua intregi cu 4 galbenusuri.Am adaugat treptat laptele si apoi am fiert pana s-a ingrosat. Am luat crema de pe foc si am incorporat untul.
Am impartit aceasta crema in 3 boluri. Intr-un bol am adaugat ciocolata cu lapte maruntita, in al doilea bol am adaugat ciocolata alba maruntita si al treilea a ramas cu crema simpla. Am amestecat crema cu ciocolata pana s-a omogenizat . Am invelit cele trei boluri cu folie si le-am lasat pana s-au racit complet.
Dupa ce s-a racit crema am mixat smantana pentru frisca si am impartit-o in cele trei boluri. In bolul cu crema simpla am adaugat biscuitii oreo maruntiti.
Am asezat blatul pe un platou, in jurul lui inelul detasabil de la tava in care l-am copt si am imbracat inelul cu hartie de copt.
Eu am pregatit gelatina separat pentru fiecare strat de mousse.Am hidratat 5g gelatina cu 30ml apa, am incalzit-o putin si apoi am amestecat-o cu crema din bolul cu ciocolata de lapte. La fel am procedat si cu celelalte doua.Am pus primul strat de mousse de ciocolata cu lapte, apoi cel cu oreo si ultimul de ciocolata alba. Dupa fiecare strat de mousse am introdus tortul 15 minute la congelator si apoi am pus urmatorul strat de mousse.
Decorul nu este prea reusit, dar fetitei mele i-a placut.🙂In mijloc trebuia sa fie o fetita cu un balon. Nu prea mi-a reusit, dar ne putem imagina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort duo ciocolata cu oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda