Pentru blat se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi in castron termo rezistent. Alunele de padure se macina pentru a obtine o pudra din ele.
Se bat albusurile spuma. Intr-un alt castron se amesteca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o crema densa. Se incorporeaza usor ciocolata si untul. albusurile batute spuma, pudra de alune si praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se ung cu unt doua forme rotunde de tort. Se tapeteaza cu hartie de copt.
Se toarna in fiecare forma jumate de compoztie si se coace aproximativ 35 de minute. Dupa coacere se lasa la racit, apoi se pot scoate din forme si fiecare blat sa se taie in doua pentru a se forma patru foi.
Pentru crema se topeste ciocolata pe baie de aburi. Se amesteca cu smantana dulce, apoi se lasa la racit aproximativ 2 ore cu castronul acoperit.
Nuca sau arahidele se macina pentru decor.
Dupa ce foile de blat s-au taiat, se umplu cu crema, iar cu ce ramane, se imbraca tortul deasupra si se presara alune sau nuci macinate dupa preferinte.