Se pregateste crema de vanilie : galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,amidonul si putin lapte. Cand fierbe restul de lapte, se adauga compozitia de oua si se amesteca repede.Fierbeti 10 minute, pana se ingroasa (amestecand in tot acest timp).Se inchide focul si se pune zahar pudra cu o sita,deasupra, pentru a nu face pojghita.Se lasa la racit iar cand este calda ,se amesteca cu untul taiat cubulete (tot).Sa nu amestecati prea mult,pentru ca se poate taia!Trebuie intr-un singur sens,ca la maioneza,dar numai cat este nevoie.
Sosul de zmeura: Se amesteca 2-3 lg apa (din 150 ml ) cu amidonul si apoi se toarna peste restul de apa.Se pune la fiert cu zaharul si se amesteca 2-3 minute ,pana se mai dizolva (din zahar). Apoi puneti zmeura si lasati sa fiarba,la foc mic intre 10-17 minute, pana se ingroasa.Nu amestecati prea mult ,doar din cand in cand, pentru a-si pastra forma.Se lasa la racit.
Se pun 16 biscuiti intr-o tava ,se toarna jumatate din cantitatea de crema de vanilie, apoi alt strat de biscuiti,jumatate din sosul de zmeura,strat de biscuiti, crema vanilie,biscuiti, sos de zmeura si apoi ultimul strat de biscuiti. Trebuie sa rezulte 5 straturi de biscuiti,si cate doua straturi din crema si sos zmeura.Se introduce in frigider,pentru cateva ore.
Se poate orna cu zahar pudra, crema de ciocolata, frisca . Eu prefer fara nimic deasupra.