Desert tort de Anul Nou

de Gicuta in Torturi, 31 Dec 2015 | 28661 vizualizari

 

Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!! >:D<
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 70 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri apa
  • Banda de ciocolata:
  • 100 g ciocolata 50%cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g unt
  • o lingura frisca lichida
  • In plus:
  • plastic pentru ambalat cu bule
  • cateva linguri de cafea indulcita
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de Anul Nou:

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda (eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem apoi blatul si il lasam sa se raceasca.

Mousse de ciocolata alba: Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute. Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, apoi o punem pe foc mic si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.

Mousse-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.

Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):

Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului. O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului.

Asamblare:

Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu folie alimentara, turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba.  Nivelam bine si dam forma  zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.

Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita.  Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata. Dam din nou tortul la frigider pentru cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Ina 1

02.01.2016, 09:27

Suuuuper tortul! Felicitari!

simona72 1

02.01.2016, 10:04

Foarte frumos!!!

katty 1

02.01.2016, 13:15

Arata minunat!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
''Cetatea Cristinei''