Desert tort cu mango caramelizat

de -Licurici- in Torturi, 14 Noi 2017 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: (ingrediente pt un blat, trebuie 2 buc):
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja de citrice
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru mango caramelizat:
  • 2 buc mango
  • 350 g zahar brun
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole Dr. Oetker
  • Pentru decor -glazura portocalie:
  • 40 g ciocolata alba
  • 50 g frisca lichida
  • 2 g gelatina (1 foaie)
  • 3-4 picaturi de colorant portocaliu
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango caramelizat:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si uleiul. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 22 cm) cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).

Pentru mango caramelizat, se taie mango in cubulete mai mici, se pune zaharul pe foc, se amesteca continuu, iar cand s-a topit, se adauga untul, apoi bucatile de mango.

Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.

Pentru montat, cele 2 blaturi se taie pe jumatate. Fiecare blat se insiropeaza cu caramelul de la mango, apoi se pune mango si crema. Se opreste putina crema pentru a inveli tortul la sfarsit.

Pentru glazura portocalie, ciocolata se rupe in bucati, se pune pe foc impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand se opreste focul, se adauga gelatina (inmuiata in apa) si colorantul. Se amesteca bine si se lasa la racit, apoi se pune pe marginea tortului si se lasa sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]