Desert tort cu crema de mure

de Constelatialeu in Torturi, 13 Aug 2021 | 3108 vizualizari

 

Este cu'' La multi ani, la 87 de veri !''

 

INGREDIENTE

  • Blat cu diametrul de 20 cm x 3 ( ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori )
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina, nu foarte plina
  • 1 lingura cacao, nu foarte plina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt 82% grasime
  • 180 g piure mure ( am folosit cca 400 g mure proaspete)
  • Sirop de mure
  • sirop de mure diluat cu apa
  • Decor
  • mure
  • sirop gros de mure
  • dulceata de mure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mure:

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina cernute. Le-am incorporat cu  miscari lente de jos in sus. Am uns cu putin ulei forma de silicon si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 15-20 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca bine. Am repetat procedura de inca doua ori, astfel am obtinut 3 blaturi cu nuca.

Crema : Mai intai am pus murele intr-un ibric si le-am pus pe foc, pasandu-le, le-am lasat cateva minute , apoi le-am zdrobit bine si le-am dat prin sita, am separat pulpa de seminte si am obitinut 180 g piure de mure. Intr-un ibric incapator am pus apa si zaharul si le-am pus la fiert, cand a atins 100 grade am adaugat piureul de mure si am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade. Separat in bolul mixerului am pus cele 6 oua, le-am mixat cca 5 min apoi am adaugat siropul fierbinte , putin cate putin si am mixat pana ce crema de oua se raceste. Crema de oua am  adaugat-o, putin cate putin peste untul moale pana am obtinut o crema spumoasa si fina.

Asamblare : Pe un platou am asezat primul blat l-am insiropat, am intins un strat de crema si am pus mure din dulceata, am asezat al doilea blat insiropat, am intins un strat de crema si mure din dulceata, am asezat ultimul blat insiropat, am imbracat tortul in crema si am ornat cu crema ramasa, mure proaspete si sirop gros de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone