Desert tort cu crema de branza si afine

de oanapl in Torturi, 14 Aug 2017 | 4881 vizualizari

 

Această rețetă am pregătit-o în urmă cu câțiva ani și m-am gândit să v-o împărtășesc, deoarece încă se mai găsesc afine proaspete de cumpărat.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • pentru crema:
  • 500 g branza dulce
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri afine
  • pentru jeleu:
  • 500 g afine
  • 10 g gelatina
  • 200 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza si afine:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca, apoi il tai in doua parti.

Pentru crema, mixezi branza dulce amestecata cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida, apoi o amesteci cu branza. Adaugi 3 linguri de afine si amesteci usor compozitia.

Pui gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 50 ml de apa, apoi o topesti pe baie de aburi. Afinele le amesteci cu zaharul si pui vasul pe foc, lasand sa fiarba timp de 5 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Le lasi sa se raceasca putin si adaugi gelatina calda.

 Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor cu putina apa cu lamaie, pui un strat subtire cu jeleu de afine, pui jumatate din crema de branza, apoi asezi a doua foaie de blat. Procedezi la fel ca si la prima foaie: o insiropezi si adaugi un strat subtire de jeleu, apoi adaugi restul de crema de branza. Pui inelul de la tava si apoi adaugi jeleul ramas, dar nu tot odata ci in doua transe la interval de 5 minute intre ele, pentru a se intari putin stratul precedent. Introduci tortul in frigider pentru 2-3 ore si apoi il poti servi. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si ananas (reteta video)