Desert tort cu capsuni

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 26 Mai 2018 | 2570 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor.
Un tort racoritor cu blat cu ciocolata alba, crema la rece cu mascarpone si iaurt si capsuni proaspete.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 albusuri
  • 75 g ciocolata alba
  • 40 g unt
  • 20 g zahar
  • 65 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 linguri zahar pudra
  • un plic gelatina granule

Capsuni proaspete

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Pentru blat am topit ciocolata alba cu untul. Am mixat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am copt blatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt.

Pentru crema am mixat frisca lichida, am adaugat mascarponele, crema de branza si zaharul, mixand incontinuare. La final am adaugat iaurtul. Am pregatit gelatina conform intructiunilor de pe plic si am adaugat-o in crema.

Am asezat blatul pe un platou. Am invelit cu folie alimentara inelul detasabil de la tava rotunda si l-am asezat in jurul blatului. Peste blat am asezat un strat subtire de crema, apoi am asezat capsuni pe toata suprafata. Pe interiorul inelului de tava am asezat jumatati de capsuni, cu partea taiata lipita de inel.

Am distribuit crema peste capsuni, avand grija sa nu le deplasez. Am pus folie alimentara si pe partea superioara si am introdus la rece pana dimineata.

Dimineata am indepartat inelul, am ornat tortul cu crema de vanilie amestecata cu frisca si capsuni. Eu am avut crema de vanilie ramasa de la alta prajitura. Se poate orna numai cu frisca sau cu crema ramasa de la interior.

Pentru luciul capsunilor de pe tort am folosit putin dintr-un plic Tort Gelee de la Dr.Oetker.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments