Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate

de katty in Torturi, 2 Aug 2020 | 2330 vizualizari

 

Retete de vara
Imi sta gandul de ceva vreme la o combinatie de bezea si o inghetata acrisoara. Am ales varianta de bezea cu cacao si o inghetata de iaurt cu cirese deshidratate(de mine, cu ceva vreme in urma, doar ca am uitat sa ma laud)plus niste lichior din acela bun de cirese, de care tocmai am facut.

 

INGREDIENTE

  • Bezea:
    • 120 gr albusuri
    • un praf de sare
    • 180 gr zahar cu granulatie mica
    • 2 linguri cacao
    Inghetata de iaurt cu cirese deshidratate:
    • 170 gr frisca vegetala
    • 300 gr iaurt grecesc 10% grasime
    • 2 linguri zahar pudra
    • 150 gr cirese deshidratate
    • 3 linguri apa fierbinte
    • 1 lingura lichior de cirese
    Decor:
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate:

Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana  terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si amestecam cu o spatula usor. Turnam bezeaua pe hartie de copt intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit  la 180 de grade, iar in momentul in care introducem tava vom reduce la 110 grade. Lasam bezeaua 1 ora, dupa care oprim focul si lasam blatul sa se raceasca in cuptor. Peste ciresele deshidratate punem apa fierbinte si lichiorul si amestecam din cand in cand pana lichidul este absorbit aproape tot. Pentru inghetata de iaurt amestecam iaurtul cu zaharul pudra si frisca usor batuta si o punem in masina de inghetata. Batem inghetata 25-30 de minute, dupa care o scoatem si o amestecam cu ciresele cu tot cu lichidul care a mai ramas.  Daca nu avem masina de inghetata batem frisca tare, apoi o amestecam cu iaurtul, zaharul pudra si ciresele hidratate si punem compozitia intr-o forma la congelator. Amestecam din cand in cand pentru a nu face ace de gheata. Inainte de a monta tortul cu 10 minute scoatem inghetata din congelator. Peste blatul de bezea asezam bile de inghetata, apoi turnam ciocolata topita la bain marie cu laptele si racita. Pastram tortul la congelator pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (11)

mirela0911 1

03.08.2020, 14:54

Ce bun o fi fost!

Rocsi 1

03.08.2020, 19:58

Bravo, ne-ai adus retete una si una!

abstract01 1

03.08.2020, 23:17

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti