Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara de ciocolata. Si asa am facut acest tort care nu se prepara greu deloc, e simplu si tare gustos.
Si pentru ca asa s-a nimerit, cu acest tort sarbatoresc si reteta cu nr.1100! Wow.... ce cifra!
Pt. blat:
Crema:
Pt.ornat:
Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.
Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize, amestecand cu grija cu telul. Se imaprte cantitatea in doua si se coc 2 blaturi intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se lasa blaturile sa se raceasca apoi se taie fiecare in doua.
Crema: Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza. Se toarna smantana pt frisca treptat si se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se da la rece crema pana in momentul folosirii.
Pentru sirop, se pune apa impreuna cu zaharul la fiert pt 5 minute. Dupa ce se raceste se adauga esenta de migdale.
Pe un platou se asaza o parte de blat, se insiropeaza apoi se unge cu o parte din crema. Deasupra se asaza fructele (congelate am avut eu): zmeura, afine si visine. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se intinde crema apoi fructele. Se continua pana la ultimul blat.
Cu restul de crema se unge tortul pe exterior (daca mai ajunge, daca nu, batem frisca). Ciocolata se topeste impreuna cu smantana pt frisca, se adauga colorantul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca bine apoi se orneaza tortul dupa imaginatie. Se asaza fructele, sticksurile de ciocolata si macaronsii sau dupa imaginatia fiecaruia.
1
Se pot folosi orice fel de fructe, chiar si proaspete.
2
Cantitatea de zahar din crema difera in functie de gustul fiecaruia.
3
Se orneaza dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.