Desert Tiramisu cu visine la pahar

de Lau in Dulciuri, 3 Feb 2019 | 3776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri cappucino
  • 100 ml lichior de cafea
  • visine din compot sau in sirop
  • 200 ml cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu visine la pahar:

Blat-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir subtire; amestecam usor pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu cacaua si praful de copt, peste galbenusuri si amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.

Crema-mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam mascarponele,cappucino amestecat cu lichiorul,mixam pana ce se omogenizeaza.

Asezam in pahar cate o felie de blat insiropam cu cafea,adaugam crema-visine-blat-insiropam-crema si pudram cu cacao.

Dam la rece 2 ore inainte de servire(daca avem rabdare:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu visine la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]