Desert Tiramisu clasic

de Rahela Velicu in Torturi, 12 Dec 2021 | 7252 vizualizari

 

Unul dintre cele mai iubite torturi de familia mea :) 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 15-20 piscoturi
  • 150 ml apa calda
  • 3 linguri de cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu clasic:

Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare.

Apoi, adaugă brânza mascarpone și amestecă la viteză medie-mică doar până când este omogenă, aproximativ 1 minut.

 Frisca se mixeaza spuma. Amesteca crema de galbenusuri cu frisca mixata si mai mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.Consistența cremei este netedă și cremoasă, dar nu pufoasă sau aerisită ca frișca.

Treci cate 3-4 secunde piscoturile prin amestec de cacao dizolvat in apa calda si pune-le pe fundul tavii. Numarul de piscoturi variaza in functie de marimea tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]