Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Iun 2019 | 3222 vizualizari

 

Astazi am primit de la o prietena draga, merisoare frumoase si atat de tare m-au inspirat incat am vazut deja tarta in farfurie, asa ca n-am rezistat ispitei dulci si m-am apucat de prajitura, iar la aceasta ora cam tarzie, va aduc desertul delicios la degustat si sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

Gem de merisoare:

  • 870 gr. merisoare
  • 350 gr. zahar
  • 1/2 lamaie
  • vanilie

Blatul de tarta:

  • 300 gr. faina
  • 185 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 130 gr. zahar
  • o lingura smantana
  • vanilie

Umplutura:

  • 475 gr. smantana
  • 4 oua
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 1 lingura amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare:

Gemul de merisoare:

Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si se mixeaza.

Blatul de tarta:

Se amesteca faina cernuta cu untul rece dar moale, taiat bucati, cu oul, vanilia si smantana si se da forma aluatului, apoi se pune la rece 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura:

Smantana se amesteca cu ouale, cu zaharul, amidonul si vanilia.

Se scoate aluatul de la rece si se intinde foaia, se asaza in forma de tarta( unsa cu putin ulei), se adauga umplutura de smantana.

Tarta se coace la cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30 de minute.

Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se intinde gemul deasupra.( Eu am pus in jur de 5 linguri.)

Tarta se taie cand este rece.

Pofta buna la tarta delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE